Účinky zeleného jačmeňa

Zelený jačmeň nie je liek, a predsa lieči. Pomoc v širokej škále chorôb ukazuje, že rastlinná miazga podporuje optimálne fungovanie tela a nezameriava sa na určité ochorenia ako lieky. Je zrejmé, že produkt pôsobiaci proti obezite a ekzémom, rovnako ako proti srdcovým chorobám a rakovine, je buď neuveriteľne zázračný liek, alebo liek vôbec žiadny. Mladý jačmeň vykoná skutočný zázrak – pomôže telu, aby sa liečilo samo. Výťažok zo zeleného jačmeňa (mladého jačmeňa) je účinný pri takých ochoreniach a stavoch ako sú napríklad:

Kožné ťažkosti

Stav pokožky je indikátor telesného zdravia. Žalúdočné a črevné ťažkosti sú zdrojom kožných ochorení a vyrážok, kalný zrak či opuchnutá tvár signalizujú ťažkosti s pečeňou alebo obličkami. Krémy a kožné lieky niekedy pomôžu, ale kožu ozdravíme len celkovým zlepšením stavu vnútorných orgánov, predovšetkým žalúdka a čriev. Dôležitá je strava bohatá na minerály, enzýmy a vitamíny, ktorá omladí bunky vnútorných orgánov a tým aj kože. Zelený jačmeň (mladý jačmeň) omladí pokožku prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány. Pôsobenie zeleného jačmeňa (mladého jačmeňa) na omladenie pokožky je klinicky dokázané na pacientoch s kožnými chorobami.

Spomaľuje bunkové starnutie

Zelený jačmeň (mladý jačmeň) obsahuje veľké množstvo SOD (enzým superoxid dismutáza). SOD pomáha omladzovať bunky tým, že ničí kyslíkové radikály vznikajúce v priebehu metabolizmu. Predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou. Enzýmy v mladom jačmeni (zelenom jačmeni) účinne pôsobia proti ukladaniu pigmentu, melanóze a uhrovitosti.

Chudokrvnosť (anémia)

Približne štvrtina žien trpí chudokrvnosťou, u starších mužov je tento počet ešte vyšší. V poslednom čase sa chudokrvnosť objavuje už aj u chlapcov v stredoškolskom veku. Pre správnu krvotvorbu potrebujeme ióny železa, medi, draslíka, kyselinu listovú a bielkoviny. Príjem živočíšnych bielkovín je dnes príliš vysoký a dokonca i potraviny prirodzene bohaté na vitamíny urobia málo, ak ich tepelne spracujeme. Vitamíny sa ničia, železo sa mení na ťažko stráviteľný oxid. Užívanie preparátov s redukovaným železom nestačí. Zelený jačmeň (mladý jačmeň) obsahuje železo, ktoré je organicky viazané a tráviaci trakt ho okamžite vstrebe.

Srdcovocievne problémy

Zelený jačmeň (mladý jačmeň) účinné tlmí zrážanie krvných doštičiek. Zrážanie krvných doštičiek je kľúčovým krokom k tvorbe trombov, ateriosklerózy, srdcovocievnych ochorení a infarktu myokardu. Vo výťažkoch zo zeleného jačmeňa (mladého jačmeňa) sú dokázané antitrombotické a protizrážanlivé účinky, ako aj účinky chrániace cievy.

Cukrovka (diabetes)

Diabetikom prospieva každá zelená strava. Reguláciou zásaditosti upravuje prechod cukrov cez črevné steny. Tým sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi. Je to funkcia riadnej stravy. Prekyslené telá potrebujú prepláchnuť zásaditou stravou, lebo inak vzniká prostredie, ktoré živí choroby. Choroba je parazit. Žije z nás. Sýti sa nami. Medicína je iba krízový manažment. Lieky len nasadzujú náhubok chorobe, ktorú si živíme. Je našou zodpovednosťou jesť zelenú stravu, ktorá vývoj chorôb marí a ktorá, hoci nie je liekom, skutočne lieči. Mladý jačmeň je v USA uznaný ako vhodná potravina pre diabetikov.

Potlačuje rast rakovinových buniek

Zelené nápoje vytvárajú podmienky pre optimálne fungovanie organizmu - bráni vytváraniu "chybných" rakovinových buniek. Svojim antioxidačným pôsobením chránia bunečné membrány. Silné poškodenie bunkových stien oxidačným stresom vedie k ohrozeniu genetického materiálu uloženého v jadre bunky. Ohrozenie genetickej informácie môže viesť k najhoršiemu - rakovine. Celkové pozitívne pôsobenie zelených nápojov vytvára v organizme podmienky k lepšiemu životu, ktorý nedáva dôvody k zvrhnutiu buniek. Pitie zelených nápojov je prevenciou vzniku nekontrolovaných procesov na bunkovej úrovni. Navyše, zelené nápoje posilňujú obranný aparát - imunitu. Tak pomáhajú telu, aby si pomohlo samo.

Civilizačné choroby

Výskum ukazuje, že výťažok z mladého jačmeňa (zeleného jačmeňa) pomáha v boji s najrôznejšími chorobami vrátane artritídy, astmy, chudokrvnosti, impotencie, obehových ťažkostí, srdcových chorôb, vysokej hladiny cholesterolu a ľadvinových problémov. Je to skutočne výnimočný nápoj. Jačmenné výhonky majú 3 kľúčové vlastnosti. Prvá je prítomnosť jedinečného antioxidantu 2"-O-GIV. Ten disponuje s oveľa silnejšou antioxidačnou aktivitou než vitamín E. Druhou vlastnosťou je prítomnosť účinných tlmičov zhlukovania krvných doštičiek. Zhlukovanie krvných doštičiek je kľúčovým krokom k tvorbe trombov, aterosklerózy, srdcovocievnych ochorení a infarktu myokardu. Výťažok z mladého jačmeňa (zeleného jačmeňa) preukázal antitrombotické, protizrážlivé a cievy chrániace účinky. Tretia je prítomnosť látok podporujúcich uvoľňovanie rastového hormónu prolaktinu (hrá dôležitú úlohu pre udržanie imunitného systému a rovnováhy v organizme). Principiálne sa dá povedať, že mladý jačmeň (zelený jačmeň) obsahuje ozdravné vlastnosti základných druhov zelenín.

Účinný proti zápche

Dobré jedlo, dobrý spánok a dobré vyprázdňovanie sú tri barometre zdravia. Pokiaľ nie sú v poriadku, príde choroba. Dlhotrvajúca zápcha vedie k nechutenstvu, bolestiam hlavy, závratom a naruší spánok. Obeť zápchy podlieha únave a mentálnej nestabilite. Opakovaná zápcha je i dôsledkom zníženej pohyblivosti hrubého čreva a zníženej svalovej zdatnosti celého tela. Aktívne zložky zeleného jačmeňa (hlavne draslík) podporia pohyb tráviaceho ústrojenstva a posilnia vyprázdnovacie svaly. Starší ľudia a jedinci s obmedzenou funkciu žalúdka a čriev majú ťažkosti s vlákninou v zelenine. Zelený jačmeň (mladý jačmeň) vlákninu neobsahuje a preto je pre nich veľkou pomocou.

Pomoc pri nadváhe

Nadváha vedie k vysokému krvnému tlaku, srdcovým ochoreniam a arterioskleróze. V strednom a vyššom veku smeruje k týmto chorobám takmer vždy. Naša strava obsahuje olej a tuk, lúpanú ryžu, biely chlieb a biely rafinovaný cukor v množstve, ktoré sa v tele spáli len veľmi ťažko. Ak spaľovanie nepracuje správne, živiny sa nerozložia a ukladajú sa v podobe tuku. Spaľovanie prebieha pomocou enzýmov (cytochrómoxidázy). Ak podporíte enzýmy napomáhajúce metabolizmu tukov, môžete nadváhu redukovať. Aktívne zložky šťavy zo zeleného jačmeňa (mladého jačmeňa) sú lepšou alternatívou kontroly hmotnosti ako diéty. Nadváha je aj problémom hormónov štítnej žľazy. Pokiaľ je tukov veľa, práve tieto hormóny podporujú jeho spracovanie. Zníženie sekrécie hormónov štítnej žľazy zvýši rast hmotnosti. Zelený jačmeň (mladý jačmeň) neutralizuje kyslosť telesných tekutín. Tým spontánne posiluje funkciu štítnej žľazy. Mladý jačmeň nie je "špecialista" na obezitu. Nezaručuje okamžité zníženie hmotnosti. Obmedzte ale tuky, škrob a cukry, začnite s primeranou fyzickou záťažou a chudnúť začnete.

Úľava pri ďalších ťažkostiach

Zelený jačmeň (mladý jačmeň) prináša úľavu v rade ďalších chorôb. Obzvlášť vysoká koncentrácia draslíka prospieva pri obehových a srdcových problémoch i ochorení pečene, keď obvykle predpisované lieky podporujú vylučovanie draslíka v takej miere, že niekedy ohrozujú pacientovo zdravie. Zelený jačmeň (mladý jačmeň) preventívne pôsobí proti ukladaniu cholesterolu na stenách ciev. Vysokým obsahom chlorofylu je nesmierne účinný proti vonkajším i vnútorným zápalom. Preto je úspešný pri liečbe gastritídy, reumatických, vredových ochoreniach a zápale pankreasu.


Zelený jačmeň (mladý jačmeň) nie je len pre chorých, ktorých lieči, ale aj pre zdravých, ktorí si chcú pevné zdravie udržať po celé roky.


Mladý jačmeň a jeho prínos pre aktívnych športovcov

  • je komplexným zdrojom vitamínov, minerálov a stopových prvkov vo vyváženom pomere a v dokonale a ľahko vstrebatelnej forme
  • podporuje pitný režim športovca
  • veľmi účinné antioxidanty chránia svalové a väzivové bunky pred poškodením voľnými kyslíkovými radikálmi, ktoré vznikajú pri každej športovej záťaži
  • obsah aminokyselin je zárukou podpory tvorby svalových tkanív
  • obsahuje enzýmy, ktoré priaznivo ovplyvňujú metabolické pochody, pôsobí proti zápalom, opuchom, podporuje a až o polovicu skracuje rekonvalescenciu po úrazoch a po operáciách
  • zásadité pH odstraňuje prekyslenie organizmu a podporuje odbúravanie kyseliny mliečnej, predlžuje aerobnú svalovú činnosť
  • chlorofyl pôsobí dezodoračne a detoxikačne, potlačuje zápach potu, odstraňuje z organizmu jedovaté látky
  • je zdrojom bohatej a čistej energie ako pre vytrvalostné, tak aj pre nevytrvalostné a silové športy
  • výrazne zvyšuje vlastnú imunitu, bráni vzniku infekčných ochorení
  • neobsahuje žiadne konzervačné látky, či iné zlúčeniny
  • neobsahuje žiadne zakázané či sledované látky z hľadiska prípadnej antidopingovej kontroly
  • je zdrojom vitality, sily, vytrvalosti, dobrej nálady a pevného zdravia

pokračovať na stránku Pestovanie a výrobný proces zeleného jačmeňa >>

© Copyright 2014 Del Nicky, použité obrázky sú ilustračné
www.zelenepotraviny.delnicky.sk